ONI OBOŽAVAJU BEOGRAD: Prestonica u septembru ugostila skoro 90.000 STRANACA, a najviše ih je bilo iz OVE zemlje

turisti
dnevno.rs/kolaž

Beograd je u prvih devet meseci posetilo 652.177 stranih turista, što je 20 odsto više nego prošle godine kada ih je u istom periodu registrovano - 546.838, pokazuju najnoviji podaci Sekretarijata za upravu - Sektor statistike.

 

U prvih devet meseci ove godine u Beogradu je registrovano za 23 odsto više noćenja stranih turista. Prateći trend rasta, može se očekivati da će ukupan broj ostvarenih noćenja u našem gradu dostići dva miliona – izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, prenosi “Blic”.

Kada se gleda ukupan broj turista, računajući i domaće, povećanje od januara do septembra ove godine je 18 odsto, pošto ih je u prestonici boravilo 769.900 (lane 655.192).

TURISTA U BEOGRADU: Urnebesan snimak Andrije Miloševića nasmejaće vas DO SUZA! (VIDEO)

Tendencija rasta broja stranih turista nastavljena je i tokom septembra, poslednjeg statistički obrađenog meseca za sada. Tada je registrovano 89.339 stranaca, dok ih je 2016. u septembru bilo “samo” 78.679.

Najbrojniji gosti od početka godine su Turci, Nemci, Hrvati, Grci i Izraelci, dok se procentualno najveći porast beleži kod gostiju iz Izraela i Kine.

U septembru najviše je bilo posetilaca iz Turske, Nemačke, Kine, Hrvatske i Slovenije.