OPADA BROJ ZARAŽENIH! Situacija u Srbiji i dalje dobra, stručnjaci objasnili ZAŠTO JE TO TAKO

Prema poslednjim podacima, hospitalozovano je 279 ljudi, a na respiratorima je 20 pacijenata.

Pixabay.com

Prema poslednjem preseku, koronavirus je potvrđen kod još 30 ljudi, a preminula je još jedna osoba. Testirano je 5.268 ljudi.

Epidemiološka situacija je stabilna i pada broj novozaraženih, a stručnjaci ističu da je to odraz odgovornosti građana i apeluju da se nastavi sa poštovanjem svih mera, jer se jedino tako situacija može držati pod kontrolom.

Krizni štab doneo je nove mere – rad kafića i restorana u zatvorenim prostorima produžen je do 23 sata, uz poštovanje svih propisanih mera. Ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru limitiran je kvadraturom prostorije, a udaljenost između gostiju mora biti najmanje 1,5 metara.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja doktor Mirsad Đerlek rekao je za RTS da su dobri epidemiološki podaci direktno proporcionalni poštovanju mera i apeluje na građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i ostalima, jer se jedino tako možemo nadati nekoj mirnijoj jeseni.

“Probudite se, molim vas budite odgovorni, jer moramo učestvovati svi zajedno u ovoj borbi. Daleko smo od nekog trijumfa ili pobede nad koronom”, istakao je Đerlek.