Odgovarajući na optužbe direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Marka Djurića da su iza ubistva Ivanovića predsednik Kosova i Hašim Tači i predsednik Skupštine Kadri Veselji, Hodžaj je za portal gazetaexpress.com rekao da je Beograd mesto okupljanja onih koji stoje iza ubistva Ivanovića, pošto srpska država štiti i brani glavnog osumnjičenog Milana Radoičića.

“Srbija je odgovorna za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića. Politički nalogodavci u Beogradu glavnog osumnjičenog Milana Radoičića ne samo da brane obezbeđujući mu sklonište već i ometaju rasvetljavanje ovog kriminalnog akta putem kleveta i propagande”, kazao je Hodžaj.

On je takođe optužio da Vučić i njegovi saradnici koji su služili režimu Slobodana Miloševića unose strah kod kosovskih Srba da ne sarađuju sa kosovskom pravdom kako bi se rasvetlilo ubistvo.

Za Hodžaja adresa autora ubistva Ivanovića je u Beogradu i odgovornost za to snosi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je glavni osumnjičeni za ubistvo lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milan Radoičić i da je ubistvo izvršeno po nalogu vlasti u Beogradu.

Tači je sinoć za televiziju Klan Kosova izjavio da dosadašnja istraga potvrdjuje da je Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića.

Tači je istakao da tokovi istrage vode ka tome da je nalogodavac ubistva Ivanovića aktuelna vlast u Srbiji, rekavši da svet to treba da zna.

Na pitanje zašto je izabran baš Radoičić da izvrši ubistvo, Tači je rekao da se radi “o čoveku od najvećeg poverenja Beograda“, koji “nasilno drži vlast na severu Kosova”.

Prema njegovoj oceni, Radoičić je neprijatelj Kosova.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je ranije danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

“Sve smo sigurniji da (Hašim) Tači, (Kadri) Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna. Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe”, naveo je Djurić u pisanoj izjavi.loading...