Odlučeno je koja će se šifra koristiti kako bi se raširila vest o smrti Elizabete Druge.

 

Uprkos činjenici da je kraljica (vrlo) živa i zdrava, otkriven je tajni plan o tome šta će se desiti jednog dana kada ona umre.

Kada je preminuo kralj Džordž Šesti, Elizabetin otac, koristila se šifra “Hajd park korner”, kako operateri Bakingemske palate ne bi saznali vesti pre nego što treba. Šifra za smrt kraljice Elizabete Druge biće “Srušio se London Bridž“.

Kako Gardijan izveštava, onog trenutka kad kraljica umre, njene sluge će probuditi premijera (ukoliko nije budan u tom trenutku) i saopštiće mu da je most strušen. Te reči značiće da je kraljica preminula i da treba pokrenuti operaciju “London bridž” – veoma organizovan tajni plan koji će kulminirati njenom sahranom.

Pojedine medijske kuće već godinama vežbaju kako će organizovati poseban program o smrti Elizabete Druge tako što njeno ime menjaju sa “gospođa Robinson”. Imaju i ugovore sa ekspertima poznavaocima kraljevske porodice koji će isključivo govoriti za određene medije. 

Ministarstvo spoljnih poslova preuzima na sebe odgovornost da o kraljičinoj smrti obavesti 15 zemalja izvan Velike Britanije kojima kraljica vlada, a potom i 36 zemalja članica Komonvelta.

Potom vest stiže i do medija, tako što se kroz novinske agencije simultano objavljuje u svim globalnim medijima. To će biti svojevrsan presedan, s obzirom na to da je BBC uvek bio prvi koji je objavljivao vesti o smrti članova kraljevske porodice.

Istovremeno će sluga u crnini okačiti obaveštenje i na kapiji Bakingemske palate.

Ipak, čelnici Bakingemske palate još nisu dali nijedan komentar na ovo pisanje Gardijana.