OPET GUŽVE U PREVOZU! Niko ne misli na distancu, a evo šta na to kažu iz GSP-a

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević rekao je za RTS da je red vožnje isti kao i u prethodnom periodu - 1.641 vozilo je u vršnom periodu i tako će biti sve dok se radno vreme ne vrati na ranije pre restrikcija.

Autobus
Dnevno.rs/ Petar Marković

Ovih dana morate biti kreativni, ne samo kada želite da ste blizu nekoga, već i kada hoćete distancu u prevozu. Naime, ponovo je nemoguće držati razmak ni od metra sa drugim putnicima, a kamoli dva.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz rekao je da je red vožnje isti kao i u prethodnom periodu – 1.641 vozilo je u vršnom periodu, koji je duže vreme sa 17 do 20 časova produžen i tako će biti sve dok se radno vreme ne vrati na ranije pre restrikcija.

“Vršili smo kontrolu između 18. i 22. januara kada je počela školska godina, jer kontrole radimo kada očekujemo povećanje broja putnika i tih dana kada smo kontrolisali sistem kroz brojače i na terenu rezultati su bili odgovarajući, nismo imali više id 50 odsto popunjenosti vozila, osim na liniji broj 29”, rekao je Vasiljević.

Pre dva dana na trolejbuskoj liniji broj 29 dodata su dva vozila.

Prema njegovim rečima, lepi dani su “izvukli” ljude iz kuća, počela je masovna vakcinacija, pa je određeni broj ljudi više koristio javni prevoz.

Vasiljević je rekao da će u toku sledeće nedelje biti dodatna kontrola i provera u vozilima gradskog prevoza.

“Videćemo da li ćemo neka vozila prebaciti na neku drugu liniju, ipak imamo manji broj putnika nego pre kovida, imamo produžen vršni period posle podne, 250 vozila više u periodu od 17 do 20 časova, što nije bilo u prethodnom periodu tako”, zaključio je Vasiljević.