OPET ODLAGANJE: Evo zašto sednica o Vladi NEĆE POČETI U UTORAK

Vlada Srbije
Printscreen

Iako je bilo planirano da se nova vlada Srbija formira od 9. do 11. avgusta, moguće je da će sednica parlamenta sa tom tačkom dnevnog reda ponovo biti odložena, saznaju Novosti.

 

Poslanici vladajuće stranke ni u petak nisu predali zahtev u Narodnu skupštinu da se održi zasedanje na kome će premijer izneti ekspoze i predložiti sastav ministara.

Tako da su sve veće šanse da sednica o Vladi neće početi u utorak, jer ustaljena parlamentarna praksa je da se zasedanje zakazuje bar tri dana ranije.

Takođe, prema informacijama Novosti, stručne službe u Nemanjinoj obustavile su izradu novog zakona o ministarstvima i vladi, a ni sednice predsedništva i glavnog odbora SNS još nisu zakazane.

Prema nekim informacijama iz te stranke, trebalo je da ti organi tokom ovog vikenda potvrde sastav vladajuće koalicije, ali i nova kadrovska rešenja u vladi. Ali postoji opcija da se i to odloži.

Sa druge strane, započeli su razgovori mandatara Aleksandra Vučića sa liderom SPS Ivicom Dačićem oko nastavka saradnje.loading...