OPET RASTE BROJ ZARAŽENIH: Najviše u Beogradu, ali i ova dva grada imaju TROCIFRENI BROJ OBOLELIH

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida 19 preminulo 14 osoba. Potvrđeno je 2.956 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Pixabay.com

Testirana su 12.054 uzorka, od početka pandemije 2.858.176. Hospitalizovan je 3.641 pacijent, od kojih su 153 na respiratoru.

Od ukupnog broja novozaraženih, nešto malo manje od trećine je u Beogradu – 929. Trocifreni su i Novi Sad (218) i Niš (160).

Do sada su date 1.259.584 doze vakcine. Od tog broja, 450.502 su druga doza.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemijska situacija, biće održana u sredu, 24. februara.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da će se raspravljati o radnom vremenu prodavnica i kafića, ali da policijski čas neće biti tema.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da stanje u školama nije alarmantno, da postoji blagi porast broja zaraženih, pre svega u srednjim školama, ali da to ne prelazi jedan odsto ukupnog broja srednjoškolaca.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju građana na milion stanovnika koji su primili i drugu vakcinu prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta, Danska i Island.

U svetu je Srbija na 6. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Prema broju građana koji su dobili drugu vakcinu na milion stanovnika u svetu, Srbija je treća, posle Izraela i Sejssela, a posle Srbije su SAD i Malta.