OPET TROCIFREN BROJ NOVOZARAŽENIH: Delta soj ubrzava, lekari u Srbiju kažu da je OVO TRENUTNO NAJVEĆI PROBLEM

Prema poslednjem preseku, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 227 osoba od 9.072 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminula je jedna osoba. Na respiratoru se nalazi osam pacijenata.

Pixabay.com

Poslednjih nekoliko dana, raste broj novozaraženih koronavirusom. Stručnjaci ističu da nas brojevi upozoravaju da smo na početku novog talasa, te da je neophodno ubrzanje vakcinacije.

Upozoravaju da na to što ponovo imamo trocifren broj zaraženih utiče nizak stepen vakcinacije od kovida, a najveći trenutni problem je mala vakcinisanost među mladima.

Objašnjavaju da stoprocentne zaštite nema, ali da je uz mere neophodno i podizanje stepena imunizacije i motivisanje mladih da se vakcinišu.

Apeluju na građane da se vakcinišu kako bismo bili spremni za brzo širenje delta soja virusa, koji je registrovan u Srbiji, a koji postaje dominantniji u sve više zemalja.

Navode da vakcina imam dovoljno i da je juče na Institut “Torlak” stigla redovna isporuka Fajzerove vakcine protiv koronavirusa. Stiglo je ukupno 79.560 doza Fajzerove vakcine.