OPET VELIKI BROJ NOVOZARAŽENIH: Cifra trocifrena, među bolesnima i TROJE POZNATIH POLITIČARA

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaraženo još 227 osoba. Kovid 19 odneo je još dva života.

Pixabay.com

U poslednja 24 časa testirano je 5.933 ljudi, a virus je registrovan kod njih 227. Broj aktivnih slučajeva je 1.187, a na respiratorima su 32 pacijenta.

Ukupno je od početka epidemije u Srbiji preminulo 267 obolelih, a koronavirus do sada je potvrđen kod 13.792 osobe.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, otvaranju kovid bolnica i šta će predložiti na sledećem sastanku Kriznog štaba, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da su građani imali priliku da svojom odgovornošću odlučuju kako će biti i da, ako toga ne bude, biće uvedene mere koje će poboljšati stanje i sačuvati zdravlje i živote građana.

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i ministar odbrane Aleksandar Vulin bili su pozitivni na testu za kovid 19. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić testiran je pozitivno na koronavirus. Đurić je hospitalizovan sa blagim simptomima i prima propisane medicinske tretmane.

U Kragujevcu je proglašena vanredna situacija, nakon što je u tom gradu za 24 časa registrovano 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zbog porasta broja obolelih od kovida 19, u Novom Pazaru i Tutinu su već na snazi pooštrene mere u cilju suzbijanja koronavirusa.loading...