OPET ZEMLJOTRES U HRVATSKOJ, TRESLA SE I BOSNA: “Samo su odjednom stakla počela da škripe” (FOTO)

U 10.58 centralnu Hrvatsku ponovo je zadesio zemljotres, koji se osetio i u Zagrebu.

Printscreen RTS

Zemljotres se jačine 4,3 stepena Rihterove skale.

Stanovnici Banjaluke su danas nešto pre 11 časova osetili zemljotres, čiji je epicentar u centralnoj Hrvatskoj.

Prema podacima Evropskog mediteranskog seizmolškog centra (EMSC), epicentar zemljotresa je 14 kilometara jugozapadno od Siska, kod Petrinje.

Mediji prenose komentare gađana, koji kažu da se je potres “bio prilično jak”.

“Ovaj je bio specifičan, prvo je tutnjalo neko vreme, a onda je podrtavala cela kuća”, samo je jedan od komentara jednog Zagrepčanina na društvenim mrežama.

Na snimcima koje objavljuju hrvatski mediji od čitatelja može se videti ulica u Petrinji koja se trese, a zatim i kako pada deo zgrade i diže se prašina.

Hrvatska Seizmološka služba je saopštila da je potres bio prilično jak s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Intenzitet zemljotresa u epicentru je V stepena EMS-ove skale.

“Reč je o seriji naknadnih potresa, koja se malo smanjila, ali još uvek traje”, pojasnio je seizmolog Tomislav Kuk za hrvatski Media Servis.

“Trajalo je oko 5 sekundi, sve je bilo mirno i samo su odjednom stakla počela da škripe. Na ovom delu nije bilo ljudi, tamo je prolaz zabranjen”, rekao je jedan od očevidaca.

Hrvatska se i dalje oporavlja od stravičnog zemljotresa koji je krajem decembra najviše pogodio oblast oko Siska. Tada je zemljotres odneo sedam žrtava, a Hrvatska čitavog januara tresla, a poveremeno i u februaru.