OPET ZIMA: Pada mešavina SNEGA I KIŠE, zahladnelo je, a evo kakvo se VREME TEK OČEKUJE

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije vreme, u nižim predelima mestimično sa slabim mešovitim padavinama - kišom i snegom, a na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

sneg
Beta

RHMZ je upozorio da se ujutru u Banatu, na području Beograda i u istočnim krajevima zemlje očekuje kiša koja će se lediti pri tlu.

U Srbiji će danas duvati slab i umeren, uglavnom zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus četiri do jedan stepen, a najviša dnevna od dva do šest stepeni. Krajem dana i u toku noći u većini mesta se očekuje prestanak padavina.

U Beogradu će danas takođe biti pretežno oblačno i malo hladnije vreme, povremeno sa slabim mešovitim padavinama – kišom i snegom, čiji se prestanak očekuje krajem dana i u toku noći. Ujutru se u pojedinim delovima grada očekuje kiša koja će se lediti pri tlu. Jutarnja temperatura biće oko minus jedan, najviša dnevna oko tri stepena.

Meteorološke prilike imaće relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, a oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje.