OPLJAČKAN BRAT MILA ĐUKANOVIĆA: Zavrteće vam se u glavi kada čujete koliko vredi ukradeni nakit

Iz kuće biznismena Aca Đukanovića ukradeni su satovi i nakit vredni oko 700.000 eura, rečeno je “Vijestima” iz više nezvaničnih izvora.

Pixabay

Zbog krađe iz stana brata predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, gotovo pola godine u pritvoru je Ana Pešukić – koja je radila kao kućna pomoćnica kod čoveka koji kontroliše Prvu banku.

Više sagovornika Vijesti potvrdilo je da specijalna tužiteljka Stojanka Radović priprema optužnicu u tom predmetu protiv navodne kriminalne grupe kojoj pripada Pešukić.

Gabrijela Đukanović, supruga Aca Đukanovića, prema istim informacijama, otkrila je da su pokradeni kada je početkom aprila krenula da stavi jedan od skupocenih satova iz svoje kolekcije.

Izvor blizak istrazi navodi da su Đukanovići ispričali istražiteljima da su se spremali te večeri da izađu kada je Gabrijela ustanovila da im nedostaju vredne stvari.

Otvorila je kutiju, sata nije bilo. Nakon toga počela je da otvara kutije sa satovima i nakitom – bile su prazne. Videla je da je nestao i veliki zlatni grb Crne Gore”, ispričao je isti izvor.

Tvrdi da je iste noći Đukanović pozvao šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića, koji je istragu sprovodio na licu mesta.

Došao je i počeo da saslušava poslugu. Pretio im je da ispričaju sve što znaju o krađi nakita… Pešukić su pozvali poslednju i ona je odmah priznala da je mesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit… Rekla je i da je sve što je ukrala prodala… Nakon toga, odveli su je u Centar bezbednosti Podgorica, gde je i zvanično dala izjavu”, rekao je izvor.