OPLJAČKAN ZMAJ OD ŠIPOVA: Razbojnici pretukli radnika i izneli novac iz kuće

Nema nikakvog pomaka u strazi o razbojništvu i pljački koja se dogodila 1. marta u porodičnoj kući Ilije Grahovca, poznatog kao Zmaj od Šipova, kada su nepoznati razbojnici uzeli 15 hiljada evra i skoro na smrt pretukli njegovog radnika Dragoja D., rekao nam je Grahovčev advokat Dušan Tomić.

Zmaj od Šipova
Printscreen/Youtube

Tomić ističe da je, “posebno skandalozno, tužno i ružno što se sve dogodilo pred očima vremešne Ilijine majke Boje”. I Boja i Dragoja, koji se jedva povratio, su u šoku.

– Policija mora hitno i efikasno da otkrije sve detalje tog razbojništva i pljačke i da krivci izađu pred lice pravde – kaže Tomić.

Zasad su samo priveli trojicu ljudi u policiju za koje se sumnja da su harali tim delom RS, ali nema potvrde da su opljačkali i mog klijenta. Kada neko prijavi Zmaja, policija je brza i efikasna, mada se kasnije utvrdi da su prijave neosnovane. Protiv njega se vodilo pet krivičnih postupaka i sve smo dobili u našu korist.

Novac koji su odeli krimanalci Ilija nije, u prvi mah, prijavio, jer ga je, kako kaže Tomić, “bilo sramota da Zmaja od Šipova neko opljačka iz kuće u koju su dolazi mnogobrojni gosti i uvek domaćinski primani i gošćeni”. Pare su od nedavno prodate stoke. Ilije je te noći, pre upada razbojnika, čašćavao društvo u obližnjoj kafani iz koje je i neko ko je “tipovao” Ilijinu kuću.

– Verujem da će pljačkaši biti otkriveni, ali je diskutabilno da li će biti vraćen novac, baš kao u nedavnoj pljački starice Radinke Tomić iz Bijeljine – kaže Tomić.

Kao da su pljačkaši podelili novac sa nekima koji ih štite i brane, što nikako ne bi smeli, čemu se mora stati na put. MUP RS bi trebao da stavi na dnevni red pljačkanje građana RS što unosi veliku nesigurnost, jer im kriminalci upadaju u kući.