Lider PSG Saša Janković smatra da poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti treba da bude kandidat, dok bi demokrate poverenje poklonile generalu Malinoviću

 

Poverenik Rodoljub Šabić i general Sreto Malinović glavni kandidati za gradonačelnika opozicionog bloka koji čine DS i Pokret slobodnih gra]ana, piše “Blic”.

Prema saznanjima lista, “koplja se lome” oko njih dvojice, a da lider PSG Saša Janković smatra da poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti treba da bude kandidat, dok bi demokrate poverenje poklonile generalu Malinoviću.

List saznaje i da će Jankovićeva ideja teško proći među demokratama. 

– DS mora ovog puta da ima svog kandidata. Podržali smo Jankovića 2008. godine, kada je bio kandidat za ombudsmana, to smo ponovo uradili 2012. godine, a pre nekoliko meseci smo stali iza njega kao kandidata za predsednika Srbije. Red je da on sada uzvrati našu podršku – navodi izvor lista. 

Prema rečima sagovornika “Blica”, u tom smislu je kao kandidat za prvog čoveka Beograda idealan general Sreto Malinović, za koga kaže da ima “izvanrednu vojničku karijeru, veliku prepoznatljivost i podržao je Jankovića tokom predsedničke kampanje”. 

– Putovao je sa njim, držao govore, toliko da su ga identifikovali kao Jankovićevog čoveka, iako je Malinović član DS-a. Ipak, problem je u tome što Janković želi Šabića za kandidata – navodi izvor “Blica”. 

On ocenjuje da SDS Borisa Tadića nema posebnih želja i da će ta stranka podržati zajedničkog kandidata, ukoliko se dogovore. 

Malinović za “Blic” kaže da ni sa kim, pa ni sa Jankovićem nije govorio na temu beogradskih izbora.

– Ako se stranka i pokret dogovore prirodno je da očekujem podršku Jankovića. To, međutim, najmanje zavisi od mene. Ako odluče, ako imaju ozbiljnu nameru da nešto naprave, tu sam. Sigurno neću biti ničija figura – kaže Malinović. 

Janković za “Blic” kaže da neće licitirati sa imenima i karijerama ozbiljnih ljudi i da se kandidatura za gradonačelnika ne “dogovara na stranicama novina”.loading...