OPOZICIJA OPTUŽUJE: “Novi Jutka u Vranju seksualno uznemirava medicinske sestre”

Narodna stranka zatražila je danas od nadležnih organa da hitno pokrenu postupak i utvrde odgovornost načelnika službe Hitne pomoći u Vranju i člana SNS-a S.S, koga medicinska sestra Danijela Cvetković i njene koleginice optužuju za višegodišnje seksualno uznemiravanje i mobing.

Wikipedia/Wlodzimierz

“Posle Jutke iz Brusa, pojavio se novi Jutka u Vranju. Koliko još Jutki širom Srbije pod zaštitom vladajuće stranke maltretira žene? Oni su prava slika primitivizma i nasilja koje SNS sprovodi nad gradjanima Srbije. Naprednjačkoj bahatosti se konačno mora stati na put”, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je pozvala sve eventualne žrtve nasilja da joj se obrate i dodala da će im pravni tim te stranke pružiti pomoć.

Prema tvrdnjama zaposlenih, načelnik Hitne službe je 8. oktobra, u vidno alkoholisanom stanju, nasrnuo na svog kolegu lekara, koji je pokušao da odbrani Danijelu Cvetković i druge medicinske sestre, i potom je reagovala policija i sačinila zapisnik.

Umesto da bude utvrđena njegova odgovornost, Danijela Cvetković je sutradan obaveštena da će na 45 dana biti premeštena u Dečji dispanzer u Vranju.

Dodaje se da je Danijela Cvetković samohrana majka sa 23 godine radnog staža i nema nijednu prijavu niti primedbu pacijenata na račun svog rada.

“Pozivamo nadležne organe da utvrde da li joj je S.S. od 2014. godine slao poruke sa vulgarnim pozivima na seksualne odnose, a nakon što je uz podršku SNS-a u junu postavljen za načelnika Hitne pomoći u Vranju, počeo je da mobinguje na radnom mestu, dok se njoj i njenim koleginicama preti da će dobiti otkaze ako ne budu poslušne”, navela je ta stranka.