OPREZ! RHMZ upalio METEOALARM ZA SUTRA – evo gde će biti najgore

Republički hidrometeorološki zavod danas je izbacio upozorenje za područje Srbije na ledenu kišu, a na mapi vidimo u kojim će krajevima vremenske prilike biti posebno opasne.

sneg
Dnevno.rs/Petar Marković

„U petak ujutro (28.01.) na području Srema, Beograda i severne Šumadije, južnog Banata, Pomoravlјa i Braničeva mestimično se očekuje kiša koja će se lediti na tlu“, saopštio je RHMZ na svom sajtu.

Tokom dana će biti umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -6 do 1 °C, a najviša od 4 do 9 °C.

“Prema izgledima do 1. februara biće umereno do potpuno oblačno. U većini dana slab sneg se očekuje ponegde u brdsko-planinskim krajevima, a u petak, u nižim predelima, zbog porasta temperature, biće mešovitih padavina, kiše i susnežice”, najavila je Senija Vukajlović meteorološkinja RHMZ za Nova.rs.

Na sajtu RHMZ može se i na mapi videti područja na koja se meteoalarm posebno odnosi. U subotu je ponovo cela mapa “žuta”.

Ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 3 do 6 °C.

U nedelju isto ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1 °C, a najviša od 4 do 9 °C.

U Beogradu će u nedelju maksimalna biti 10 stepeni, u ponedeljak će temperatura ići i do 11 stepeni, ali…

“Prvog februara ide opet zahlađenje i deluje da će biti većih količina padavina, kao da ide novi hladni talas i ledeni dani, s maksimalnim temperaturama do 0 stepeni”, otkrila nam je Senija Vukajlović, a pogledajte i detaljnu prognozu za februar koju nam je dao njen kolega.