OPREZ U SAOBRAĆAJU: Kolovozi mokri, na Kopaoniku slab sneg

Saobraćaj
Dnevno.rs/Petar Marković

Poslednji radni dan ove nedelje obeležiće prestanak padavina u većem delu naše zemlje, osim na području južne i jugoistočne Srbije gde je za danas najavljena kiša, a na Kopaoniku slab sneg, saopštio je AMS S.

 

Vozačima se savetuje veći oprez za volanom zbog mokrih i klizavih kolovoza.

 
Potrebno je da se drži veće odstojanje i pripazi na oštećenja na kolovozu u vidu rupa koja predstavljaju još jednu opasnost jer su ispunjena vodom i slabo su vidljiva.

Kako u planinskim predelima ima preostalog snega u raskvašenom stanju, a na ovim putevima u jutarnjim i večernjim satima moguća je i poledica, neophodna je zimska oprema.

Obustavljen je saobraćaj na državnom putu I/B reda broj 28, deonica Ljubovija – Mali Zvornik u blizini mestu Crnča, zbog izlivanja vode na putu.

Zbog veće količine odrona zemlje i kamena zatvoren je državni put IIA reda br 180 Čačak – Zeoke – Guča. Alternativni put je Čačak – Grab – Rogača Guča.

Zbog ulegnuća kolovoza zatvoren je put IIA reba br. 212 Brzeće – Kuršumlija u blizini mesta Blaževo kod sela Iričići.

Na putu II A reda br 137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica, na deonici Volujac – Zavlaka, na mostu na reci Cernici, saobraćaj je u pekidu zbog oštećenja puta usled povećanog protoka vode.

Obustavljen je saobraćaj na državnom putu II B reda br. 340 u mestu Novaci, zbog izlivanja reke Tamnave na putu Banjani-Novaci-Pambukovica.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.