OPREZ VOZAČIMA: Magla u jutarnjim i večernjim časovima UTIČE NA BEZBEDNO odvijanje saobraćaja!

magla na putu
pixabay.com

Magla jutros smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Leskovačke i Vranjske kotline, a prisutna je i pored reka i kanala u Vojvodini. Takođe, magle ima i na Kopoaniku kao i na području Sjenice...

 

Kako je saopštio AMSS, česti prolećni pljuskovi i povremeno mokri kolovozi, sa maglom i sumaglicom u jutarnjim i večernjim satima koji su karakteristični za maj utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja i donose veći broj saobraćajnih nezgoda.

Zato se vozačima prepuručuje da i pored čestih sunčanih intervala, sa prijatnim dnevnim temperatura i sa naizgled povoljnim vremenskim prilikama, budu oprezniji u vožnji, a posebno na onim mestima gde se sa suvog prelazi na mokar kolovoz kao i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure jer su kao posledica ovako promenljivog vremena, učestali odroni.

U saopštenju se navodi da će se danas, u vremenskom periodu od 12 do 17 časova, izvoditi radovi na zvučnoj barijeri u okviru projekta zida za zaštitu od buke, na delu državnog puta I A reda broj 1(gradski deo), na deonici od Hitne pomoći do isključenja za Ulicu Kneza Miloša, u smeru Beograd-Šid.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna (zaustavna) saobraćajna traka. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.loading...