OPREZ ZA VOZAČE: Gužve na izlasku iz gradova, turistička mesta OKUPIRANA

Auto put
Beta

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom prazničnih dana očekuje se na frekventnim putevima u zemlji, upozoravaju jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

 

Gužve se očekuju na izlazima iz većih gradova, na autoputu, kao i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima.

 
Vozače danas, prema rečima meteorologa, očekuju povoljnije vremenske prilike nego prethodnih dana, sa višim dnevnim temperaturama i bez padavina.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

U satima pojačanog saobraćaja sa Hrvatskom iz AMSS-a savetuju korišćenje Granični prelaz Šid, Sot, Ilok-Bačka Palanka ili Bezdan, a sa Madjarskom Kelebiju i Bački Breg, a od 07-19 sati isključivo za putnička vozila otvoreni su i granični prelaz Djala, Bački Vinogradi, Horgoš II i Bajmok.

JP “Putevi Srbije” saopštili su da će Sektor naplate putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

Radi bržeg protoka vozila, sprečavanja zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica će biti u funkciji 24 časa dnevno, bez minuta pauze, zbog čega je povećan broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Na vidljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, pored srpskog jezika napisana još i na engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na auto-putevima biti obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, stanju na putevima, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Od 29. aprila do 30.06. 2016.g. od 07.00 do 16.00 časova, na delu državnog puta drugog B reda sa državnim putem I A reda broj 1 – Batajnica – Ugrinovci -Surčin, obavljaće se radovi na revitalizaciji dela puta od mesta Busije do crkve u Batajnici.