OPREZNO NA PUTEVIMA: Smanjena vidljivost na putevima zbog magle

Autoput
Dnevno.rs

Vreme u Srbiji je trenutno pretežžno oblačno bez padavina, sa maglom koja smanjuje vidljivost na Crnom Vrhu, Zlatiboru i Kopaoniku, ali je u ovim ranim jutarnjim časovima moguća i na drugim mestima, pa se vozačima savetuje povećan oprez.

 

Kolovozi su pretežžno suvi i saobraćaj se odvija bez zastoja i prekida, na svim frekventnijim saobraćajnicama u Srbiji, na auto-putevima, kao i na putevima I i II prioriteta u viššim i nižžim predelima, navodi se u saopštenju AMS S.

 
Iz JP “Putevi Srbije” upozoravaju na odrone koji su mogući i neššto češšći poslednjih dana na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, a vozači to treba da imaju na umu i voze opreznije ukoliko prolaze kroz grdeličku, sićevačku i ovčarsko-kablarsku klisuru, dolinama Drine i Ibra, kao i đerdapskom magistralom.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije RS, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 74 saobraćajne nezgode, a tom prilikom povređeno je 28 osoba, dok su dve osobe izgubile žživote.

U Beogradu su od ovog broja zabeležžene 34 saobraćajne nezgode u kojima je 14 ljudi povređeno.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije RS na terminalima nema dužžih zadržžavanja putničkih vozila.