OPREZNO PREKO PLANINSKIH PREVOJA: Vetar stvara SNEŽNE NANOSE, opalo granje OTEŽAVA SAOBRAĆAJ

sneg
pixabay.com

Saobraćaj se u Srbiji odvija uz pojačan vetar, a posebna opreznost neophodna je preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 

Pored vejavice i jakog vetra u predelima Ivanjice i Sjenice, AMSS upozorava na opalo granje, zbog čega je na tom području saobraćaj dodatno otežan i usporen.

Prilazi planinama Tari, Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj planini prohodni su. Na Kopaoniku, u Zaječaru i Knjaževcu magla trenutno smanjuje vidljivost, zbog čega je neophodna oprezna vožnja.

Prema podacima Uprava granične policije, na graničnom prelazima zadržavanja za putnička vozila su manje od 20 minuta. Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja su na prelazu Horgoš, prema Madjarskoj, 120 minuta, na prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, 240 minuta, a u Šidu, takodje prema Hrvatskoj, oko 180 minuta.

Do sutra, 13. decembra, u periodu od 07.00 do 17.00 u Beogradu će se izvoditi radovi od mosta Gazela do petlje Nacional, u smeru Beograd-Šid. Radovi će se izvoditi u pokretu i u toku izvodjenja radova za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.