Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta, kolovozi su suvi, a vidljivost je dobra, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 

Kako je saopštio AMSS, na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure mogući su odroni zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnja.

Dodaje se da se odroni najčešće javljaju duž ibarske i djerdapske magistrale, ali i u ovčarsk-kablarskoj, grdeličkoj i sićevačkoj klisuri. “Treba biti oprezan u vožnji na putu pored Drine i Lima”.

Prema informacijama Uprave granične policije, na terminalima na srpskim granicama nema dužih zadržavanja putničkih vozla.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Koceljeva – Valjevska Kamenica, Kraljevo (Kovanluk) – Goč granica sa PZP Kruševac, Kopaonik – Rudnica.

Do 6. marta 07.00 do 15.00 na delu autoputa E-75, od petlje “Dobanovci” do petlje “Vodanj”, izvode se radovi na popravci elastične odbojne ograde, s povremenim zatvaranjem brze ili zaustavne kolovozne trake.

Do 12. marta izvodiće se radovi na mašinskom iskopu putnih kanala na državnom putu Obrenovac – Šabac.

Do 1. aprila izmenjen je režim saobraćaja na deonici Lajkovac – Ljig zbog izgradnje autoputa Beograd – Požega.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije”, na deonicama na kojima su počeli radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, zbog čega se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu.