OPREZNO ZBOG MAGLE: SMANJENA VIDLJIVOST na većini deonca, teretnjaci usporeni na graničnim prelazima!

Vreme
Dnevno.rs/Petar Marković

Na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj, teretna vozila čekaju oko tri sata, dok se na prelazu Horgoš sa Mađarskom čeka i do šest sati, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

 

Nasuprot tome, iz granične policije javljaju da se putnička vozila na graničnim prelazima zadržavaju do 20 minuta.

 
Kako kažu u AMSS, magla u Vojvodini, Šumadiji, Timočkoj krajini, po kotlinama, dolinama, pored reka i na širem području Beograda usporava vožnju i smanjuje vidljivost na manje od 200 metara. Na deonicama na kojima je kolovoz vlažan moguće je stvaranje poledice.

Vozačima se savetuje dodatna pažnja i obavezno korišćenje zimske opreme na putevima ka zimskim turističkim cetrima zbog najavljenog snega.

Radovi na petlji kod Ostružnice suzili su kolovoz na jednu traku, na novom Obrenovačkom putu, a kako je najavljeno ovi radovi trajaće do 7. februara.

Prema podacima “Puteva Srbije” i dalje su neprohodne deonice Pričevići-Pecka i Krupanj-Gračanica. Saobraćaj je obustavljen i na deonicama Mojkovići-Krupanj, Bancarevo-Ravni Do i Prosek-Crna Reka-Brancarevo, za koju se savetuje korišćenje alternativnog pravca Niš-Crvena reka-Pirot.

Kamionima i šleperima i dalje je zabranjeno kretanje na putevima oko Novog Pazara, Sjenice, Šapca i Valjeva, kao i na prilazima Kopaoniku.