“OPROSTI MI, NEĆU USPETI”: Srceparajuće poruke žrtava požara u Londonu (VIDEO)

požar u londonu
dnevno.rs/kolaž

Dan posle stravičnog požara u Londonu u svetskim medijima su se pojavile srceparajuće poruke ljudi koji su bili zarobljeni unutar zgrade u plamenu. Dok su jedni molili za pomoć svoje najbliže, drugi kao da su se pomirili sa sudbinom, pa tako tražili molitve i opraštali se od porodica...

 

Kadija Saje (24) koja se nalazila na 20. spratu zgrade, zajedno sa 54-godišnjom majkom Meri Mendi je putem Fejsbuka poslala poruku “molim vas, molite se za mene”, u momentima kada je dim ulazio u njen stan.

Bila je na Fejsbuku tri sata posle početka požara. Napisala je da ne može da izađe iz stana i da je dim veoma gust. Napisala je da se molimo za nju, da je požar svuda okolo i da ne može da napusti stan. U jednom trenutku je pokušala da izađe napolje, ali je to bilo nemoguće. Napisala je da oseća da će se onesvestiti, naveo je jedan njen prijatelj.

Tela majke i ćerke još nisu pronađena.

Nura Džemal i njen suprug Hašim Kadir su bili među porodicama koje su bile zaglavljene na 24-spratnici.

Nisu mogli da uđu u liftove, a stepenište je bilo puno dima i rekli su da nije bezbedno da krenu tuda. Spasioci su im rekli da ostanu unutra i da stave ćebe na dno ulaznih vrata kako bi sprečili ulazak dima. Poslala mi je oproštajnu poruku, rekla je da neće uspeti i da joj oprostim – naveo je prijatelj Nure.