OPTIMISTIČNA PROGNOZA: Srpski doktor tvrdi – delta soj je normalna pojava i EVO kada će se epidemija konačno ZAVRŠITI

Profesor na Medicinskom fakultetu "prognozirao" kraj pandemije za decembar. Uporedio je sa četiri talasa španske groznice.

printscreen

Šef katedre za higijenu i medicinsku ekologiju i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Goran Belojević, rekao je u Jutarnjem programu Pinka da predviđa kraj pandemije korona virusa u decembru.

Pojavio se delta soj, stigao je i u Srbiju i dominantan je u više zemalja. Dr Belojević je objasnio da je to normalno kod pandemija velikih razmera i objasnio i zašto.

Južna Amerika je sada na udaru, Rusija i neke zemlje Azije, u Evropi je nešto lakše, ali su ta kretanja talasa normalna u velikim pandemijama, nikada nije sve odjednom zahvaćeno istim intenzitetom. Virus izmiče, i bori se da opstane – rekao je dr Belojević.

Virus i ostatak biosfere se bore, ne samo čovek. Otpornost na kovid se stiče ili ako se zarazimo, ili vakcinacijom, dakle postoji prokuženost, ja sam tako predviđao da će se pandemija okončati vrlo brzo. Gotovo je identična španskoj groznici, svaki naučnik mora da zastupa svoj stav, to je samo moj stav, da će biti gotova u decembru – rekao je on.

U slučaju španske groznice, takođe su bila četiri talasa. Ogromna je bila smrtnost, ta bolest je nosila za tri dana. I za dve godine je bilo gotovo, a tada nisu bile dostupne vakcine i sve što je sada nama dostupno – rekao je dr Belojević.