OPTIMISTIČNE BROJKE: Četvoro preminulih i jako mali broj zaraženih KORONA VIRUSOM

Prema najnovijim podacima, koronavirusom je u Srbiji zaraženo još 108 osoba. Preminula četiri pacijenta.

Pixabay.com/Kolaž

Procenat zaraženih 1,18

U Srbiji u posednja 24 časa testirano 9.186 osoba od kojih je 108 pozitivno na koronavirus.

Preminula četiri pacijenta.

Na respiratoru 64 pacijenta.

Broj slučajeva zaraze koronavirusom se smanjuje, što ohrabruje, ali i dodatno obavezuje na pridržavanje mera kako se zaraza ne bi razbuktala ponovo.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ukazao je da se smanjuje broj pacijenata, ali ne i broj pregleda.

Gradska bolnica Zvezdara izašla je iz kovid sistema i od sutra će početi da prima ne-kovid pacijente, prvo samo one hitne.

Od kovid pacijenata biće ispražnjen i Institut “Banjica”, koji će se zatim pripremiti za uobičajen rad, a prvi pacijenti očekuju se početkom naredne sedmice.

Polako se bliži i početak školske godine, što predstavlja preloman trenutak za celo društvo i njegov odnos prema epidemiji, upozorava epidemiolog Branislav Tiodorović.

Naglasio je da, ukoliko bi došlo do nekih promena i eventualno novog pika i povećanja opasnosti od širenja epidemije, onda bi prekinuli odlazak u školu i prešli na onlajn nastavu.

Sve se više u javnosti govori i o posledicama koje koronavirus ostavlja kod ljudi koji su ga pobedili. Nove studije pokazuju da on ostavlja posledice po srce i više nego što se mislilo.

Profesor doktor Petar Otašević sa Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” kaže za RTS da studije pokazuju koronavirus može da zahvati i više od 70 odsto srčanog mišića kod prethodno zdravih ljudi.loading...