Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da je ponašanje predsednika Opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića neodgovorno jer prošle sedmice nije prisustvovao svečanom otvaranja tunela Savinac na delu auto-puta Ljig-Preljina gde je bio premijer Aleksandar Vučić.

 

Poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da je to “neodgovorno ponašanje” .

Mirković je član Socijalističke partije Srbije (SPS) a ove dve stranke su u koaliciji u lokalnoj vlasti.

Ova ocena izazvala je reakciju u SPS, a predsednik Opštine je objasnio da je toga dana bio u Konfekciji “Rudnik” gde za desetak dana treba da se zaposli 300 radnika i da je vođen razgovor sa novim vlasnikom.

Na Savinac je išao moj zamenik i predstavnik Javnog preduzeća za puteve, a ja sam razgovarao sa radnicima i novim vlasnikom oko početka proizvodnje što je od životnog značaja – izjavio je Mirković.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović (SPS) je rekao da ih koalicioni partneri nisu ni obavestili o dolasku premijera već su to saznali iz “drugih izvora”, ali su i uprkos tome bili prisutni.

Da su nas obavestili mogli smo zajedno da organizujemo da narod dođe u većem broju, a najmanje je bilo iz Gornjeg Milanovca već su stigli iz drugih krajeva Srbije – rekao je Milovanović.

Porukom na ĆIRILICI Kurc ODUŠEVIO Srbe: Evo kako se rastao od Vučića

On je izjavio da je neshvatljivo da u aprilu prošle godine, kada je u Takovu obeležavano 200 godina od početka Drugog srpskog ustanka i stvaranje moderne Srbije premijer nije došao, a to je veliki jubilej.

Naši gosti su tada bili iz čitavog sveta a koalicioni partneri su posle svečanosti u Takovu bojkotovali zajednički ručak i druženje već su otišli posebno i to platili opštinskim parama – rekao je Milovanović.loading...