Optužen za neodgovornost: SNS osudila predsednika opštine jer NIJE POZDRAVIO VUČIĆA

Vucic
Beta

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da je ponašanje predsednika Opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića neodgovorno jer prošle sedmice nije prisustvovao svečanom otvaranja tunela Savinac na delu auto-puta Ljig-Preljina gde je bio premijer Aleksandar Vučić.

 

Poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da je to “neodgovorno ponašanje” .

Mirković je član Socijalističke partije Srbije (SPS) a ove dve stranke su u koaliciji u lokalnoj vlasti.

Ova ocena izazvala je reakciju u SPS, a predsednik Opštine je objasnio da je toga dana bio u Konfekciji “Rudnik” gde za desetak dana treba da se zaposli 300 radnika i da je vođen razgovor sa novim vlasnikom.

Na Savinac je išao moj zamenik i predstavnik Javnog preduzeća za puteve, a ja sam razgovarao sa radnicima i novim vlasnikom oko početka proizvodnje što je od životnog značaja – izjavio je Mirković.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović (SPS) je rekao da ih koalicioni partneri nisu ni obavestili o dolasku premijera već su to saznali iz “drugih izvora”, ali su i uprkos tome bili prisutni.

Da su nas obavestili mogli smo zajedno da organizujemo da narod dođe u većem broju, a najmanje je bilo iz Gornjeg Milanovca već su stigli iz drugih krajeva Srbije – rekao je Milovanović.

Porukom na ĆIRILICI Kurc ODUŠEVIO Srbe: Evo kako se rastao od Vučića

On je izjavio da je neshvatljivo da u aprilu prošle godine, kada je u Takovu obeležavano 200 godina od početka Drugog srpskog ustanka i stvaranje moderne Srbije premijer nije došao, a to je veliki jubilej.

Naši gosti su tada bili iz čitavog sveta a koalicioni partneri su posle svečanosti u Takovu bojkotovali zajednički ručak i druženje već su otišli posebno i to platili opštinskim parama – rekao je Milovanović.