OPTUŽENI ZA UBISTVO FLOJDA VIĐEN U PRODAVNICI: Žena mu uputila teške reči i sve snimila (VIDEO)

Keung (26) je uhapšen početkom juna jer nije reagovao dok je bivši policajac Derek Šovin kolenom pritiskao Flojdov vrat dok je ovaj zapomagao.

printscreen/youtube.com/Lu Jerz

Jedan od četvorice policajaca optuženih zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, Aleksander Keung, suočio se sa besnom ženom dok je kupovao namirnice u prodavnici u Plimutu u Minesoti, svega jedan dan nakon što je pušten iz pritvora uz kauciju od 750.000 dolara, piše Dejli mejl.

Žena u prodavnici primetila je Keunga i zabeležila njihov susret na svoj mobilni telefon. Prvo ga je upitala za ime, da bi on rekao: “Da, to sam ja”.

– Dakle, to si ti. Izašao si iz zatvora, opušteno kupuješ u prodavnici kao da ništa nisi uradio – odvratila je žena.

Keung, koji je u rukama držao keks, je odgovorio da to ne bi nazvao “opuštenim” i da kupuje “neophodne stvari”.

– Mislim da ne treba da imaš to pravo. Mislim da ne bi trebao biti na slobodi uz kauciju – dodala je žena. Keung je priznao da to “može da razume”.

– Žao mi je što tako osećate – rekao je on. To je uznemirilo ženu, koja je nastavila mu prigovara.

– Ne, tebi nije žao! Ti si bukvalno tu na slobodi, opušteno kao da nisi ubio onog čoveka. Zar si mislio da te ljudi neće prepoznati? – upitala ga je.

– Nemaš pravo da budeš ovde. Ubio si nekog hladnokrvno. Nemaš pravo da budeš ovde – rekla mu je.

Keung je ponovio da razume i da će izaći nakon kupovine, ali ga je ona prekinuta.

– Ne, mi ne želimo da ti kupiš svoje stvari. Mi želimo da budeš zatvoren! – odbrusila mu je.

Keung je ponovio da će otići iz radnje sa svojom robom, nakon čega je žena na sav glas povikala kako je on jedan od policajaca umešanih u smrt Džordža Flojda.

– Nećeš moći da se krećeš opušteno Minesotom kao sada – rekla je ona Keungu.

– Suludo je što si ti tu, misleći da je sve u redu. Mislim, ti ne želiš da se izviniš, ne želiš ništa da kažeš? – upitala ga je.

Dok je Keung čekao u redu da plati za svoju robu, ona je dovela u pitanje kako je on uspeo da plati kauciju. Incident je podeljen na društvenim medijima, a na “Tviteru” je do sada imao preko 700.000 pregleda.

Keung je optužen za saučesništvo u drugostepenom ubistvu. On je bio jedan od policajaca koji je kolenima pritiskao Flojdova leđa, dok mu je Šovin pritiskao vrat kolenom. Keung je bio taj koji je rekao da ne može da oseti Flojdov puls, ali Šovin je nastavio da ga pritiska kolenom još oko dva minuta.

Keung i drugi optuženi policajac Tomas Lejn držali su Flojda prikovanog za tlo dok mu je Šovin klečao na vrati skoro devet minuta, od čega je Flojd bio u nesvesti oko tri. Nedugo potom je preminuo.loading...