OPTUŽNICA OD 57 STRANICA: Ovo su DETALJI ubistva Jelene Marjanović!

Jelena Marjanović
Printscreen

U optužnici se navodi da je Marjanović iskoristio poverenje supruge da je namami do kanala gde je odmah napao, Jelena se potom dala u beg, a Zoran je nastavio da juri za njom!

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Zorana Marjanovića da je 2.aprila 2016. godine oko 17 sati namamio suprugu Jelenu da siđe do kanala na nasipu Crvenka u Borči, gde ju je ubio. Zločin je, u stanju uračunljivosti, počinio od električnog stuba 220. U optužnici se takođe navodi i da je Zoran optužen da je na svirep i podmukao način ubio suprugu.

On je, prema optužnici, potrčao za njom i sustigao je posle jednog kilometra.

Zoran je iskoristio poverenje supruge i namamio je da se spusti u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je dete ostalo na nasipu – navodi se pored ostalog u optužnici koja je podignuta 9. februara ove godine.

Jelena je krenula za njim, pa kada su se spustili na travu pored kanala, on je neutvrđenim oštrim predmetom ubo u zadnju levu četvrtinu temenog predela, kao i u desni lakatni predeo, nanevši joj tada lake telesne povrede. Posle toga, kako se navodi u optužnici, Jelena je počela da beži preko livade, paralelno sa kanalom, a tokom trčanja joj je spala desna patika i ispao joj je mobilni telefon, kao i gumica kojom joj je bila vezana kosa. Tada je Jelena potrčala ka kanalu, gde ju je Zoran sustigao i strgao joj gornji deo trenerke – navodi se mišljenje tužikoca o tome kako se zločin odigrao, pišu “Novosti”.

Ona je i tada uspela da pobegne, tako što je ušla u kanal sa vodom. On je stigao i, stojeći na kanalu, iznad nje, neutvrđenim predmetom joj zadao više udaraca u glavu i time naneo veišstruke prelome kostiju lobanje, zbog kojih je Jelena preminula, ali je pre nastupanja smrti udahnula vodu iz kanala.

Tužilaštvo je nabrojalo i dokaze za koje smatra da su bitni. Reč je o policijskim izveštajima sa lica mesta, zapisniku sa uviđaja, prijavi o Jeleninom nestanku, pregledu garderobe uzete od Zorana marjanoća, potvrdi o oduzetom “mercedesu”, koji je vozila Jelena, kao i izveštaju od 3. i 4. aprila kada su rađeni forenzički pregledi lica mesta.

U optužnici, napisanoj na 57 stranica, navode se i svedočenja očevidaca.loading...