“Ove subote idemo do zgrade Rektorata kako bismo podsetili ovu instituciju da sve lažne diplome visokih zvaničnika narušavaju ugled ne samo Beogradskog univerziteta, već i čitavog visokoškolskog sistema obrazovanja”, saopštio je organizator.

Namera je da se javnost “podseti i na falsifikovane diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, plagijat ministra finansija Siniše Malog i mnogih drugih visokih zvaničnika”.

Takodje, i da se ukaže “na to da nasilje koje vlast i visoki zvaničnici raspiruju što u svojim izjavama, što svojim delima, nije prestalo, i da je u Srbiji 21. veka postalo normalno da su na slobodi ljudi koji su izboli i pretukli studente, aktiviste, političare i gradjane, organizatore protesta širom Srbije”.

Okupljenima će na Terazijama govor održati odbornica Dragana Rakić i uhapšeni aktivista i učitelj Marko Radosavljević, dok će kod Rektorata Univerziteta u Beogradu govoriti nastavnik i karikaturista Slavoljub Blagojević, koga su priveli na skupu “Budućnost Srbije” kada je razvio karikaturu, kao i novinarka portala “Indjija kafe” Verica Marinčić, saopštio je organizator.

Protestna kolona će se danas, tokom 32. protestnog okupljanja u Beogradu, kretati od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop-Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata.loading...