Deca orhideje su specifična i krhka. Da bi dostigla pun potencijal i najbolje rezultate, potrebno je negovati ih na poseban način. Maslačci lakše prevazilaze poteškoće i prepreke koje su neizostavni deo odrastanja. Autor navodi da se na svakih pet maslačaka rodi jedna orhideja.

Ovaj izvanredni priručnik pomoći će svakom roditelju, nastavniku, lekaru, svakome ko radi sa mladima da razume kako različita deca rastu, razvijaju se i sazrevaju. Mnoštvo korisnih saveta doprineće boljem pristupu vaspitanju i odgajanju dece. Priručnik o krhkim, senzibilnim orhidejama i borbenijim maslačcima sadrži i nova naučno potkrepljena otkrića.

Autor knjige Orhideja i maslačak dr Tomas Bojs, profesor pedijatrije i psihijatrije, rukovodi Odsekom za razvojnu bihevioralnu pedijatriju na Kalifornijskom univerzitetu u San Francisku. Bavi se istraživanjem interakcije neurobioloških i psihosocijalnih faktora koji dovode do razlika u zdravlju i bolesti deteta.

Često govori o svom revolucionarnom radu. Ima dvoje divne odrasle dece, od kojih je jedno, po njegovoj revolucionarnoj podeli dece po tipovima, orhideja, a drugo maslačak.loading...