ORIGINALNO: Učesnici protesta prekrili vrata RTS-a PLAKATIMA, a ispred zgrade Predsedništva Srbije ostavili TRI KUTIJE!

 Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" večeras su prekrili ulazna vrata Radio-televizije Srbije plakatima na kojima su kao jedan spojena lica direktora javnog servisa Dragana Bujoševića i direktora televizije Pink Željka Mitrovića.

BETA/EMIL VAS

Sa razglasa je emitovan poziv Bujoševiću da podnese ostavku sa “mesta koje je uzurpirao”, kao i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da se prestane sa “lažima predsednika Aleksandra Vučića kao da su istinite”.

Oko ulaza u zgradu RTS-a postavljena je traka “Cenzirisano”, a na platou te medijske kuće upaljene su baklje i postavljen veliki transparent “Gotov je”.

Takodje, na vrata je zalepljena stara poruka nekadašnjeg pokreta “Otpor” sa stisnutom pesnicom i porukom “Gotov je”.

Prethodno su članovi Pokreta ujedinjenih fantoma postavili ružičaste četke na vratima RTS-a sa poruka “Dragane Bujoševiću da se menje prljaš, poklon četke da se istrljaš”, “Da li ćeš obraz ili wc šolju, Pokret ujedinjenih fantoma to tebi ostavljana na volju”.

Na sledećoj poruci je postavljeno uputstvo “Iskorišćene četke poslati na Andrićev venac”.

Sve vreme je sa razglasa puštana špica “Dnevnika”, čule su se sirene koje zavijaju, a gradjani su skandirali “Vučiću, lopove”.

Ispred zgrade Predsedništva Srbije organizatori beogradskog protesta ostavili su tri kutuje u koje su potom gradjani počeli da ostavljaju poruke sa objašnjem zašto učestvuju u protestnoj šetnji.

Kutije su doneli predstavnici Pokreta ujedinjenih fantomki, koji su na kutijama ostavili fantomke i poruku “Kada vidiš fantomku na glavu je stavi, što da budeš skriveni, budi fantom pravi”. 

Kako je rekla jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, gradjani ne žele da ćute, a slanje poruka jedan je od načina da ih predsednik Srbije  Vučić sasluša.

“Ako treba doćićemo u ponedeljak i u pet ujutru da isporučimo pisma”, kazala je Anasonović.

Okupljeni su ispred zgrade Predsedništva skandirali “Ua” i “Vučiću, pederu”.

Nakon što su izveli performans “Ostavi pismo Vučiću”, okupljeni su nastavili šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) i na kraju do zgrade “Politika”.