OSAM LICA PREMINULO OD KORONE: Brojke u opadanju – evo koliko ima NOVOZARAŽENIH

Epidemijska situacija u Srbiji je bolja ali nema mesta opuštanju.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji su tokom poslednja 24 časa registrovana 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, među testiranih 7.530 uzorka. Od kovida 19 preminulo je još osam osoba.

Na respiratorima 13 pacijenata

U Srbiji su tokom poslednja 24 časa registrovana 84 nova slučaja zaraze koronavirusom među 7.530 testiranih uzoraka, a preminulo je osam osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 309 pacijenata, od kojih je 13 na respiratoru.

Stručnjaci upozoravaju da se može reći da je situacija vanredna, ni da je situacija nepovoljna, već da je situacija nesigurna.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da za sada nema informaciju da se u Srbiji pojavio delta soj koronavirusa i da je jasno da kad jedan virus tako dominira da će pokriti čitav svet i da je samo pitanje trenutka.

Naglasio je da treba voditi računa o okupljanjima i kontaktima i preporučio onima koji nisu vakcinisani da ne odlaze na velika okupljanja. Pozvao je sve, naročito mlade, da se vakcinišu i poručio da postojeće vakcine štite i od novih sojeva virusa.

Od 1. jula u Austriji stupa na snagu nova uredba kojom se reguliše ulazak u zemlju, a predviđa da se prilikom dolaska iz država sa manjim epidemiološkim rizikom, u koje spada i Srbija, mora posedovati dokaz o boravku u toj zemlji u poslednjih 10 dana.