OŠTAR JEZIK VEDRANE RUDAN: Poslala moćnu PORUKU zlostavljanim ženama! Naježićete se od glave do pete

Vedrana Rudan kolumnom ponovo digla region na noge.

Printscreen Youtube/RTS

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan komentarisala je slučaj profesora glume Miroslava Mike Aleksića koga je glumica Milena Radulović zajedno sa još nekoliko njegovih bivših učenica optužila sa silovanje.

Komentar objavljen na njenom sajtu prenosimo Vam u celosti:

U Srbiji se otkrilo da u Beogradu živi “ugledni” profesor glume Miroslav Mika Aleksić koji je, dok ovo pišem, optužen za osam silovanja. “Uglednik” je pritvoren, policija moli da se jave i žrtve koje još ćute. Srbija je na nogama. “Gospodin” će, ako mu se dokaže krivica, odležati između pet i petnaest godina.

U Hrvatskoj bi takav jedan, kad bi ga se otkrilo i dokazala mu se krivica odležao između nula i nula godina. Žene koje bi ga prijavile morale bi da stave pod hipoteku roditeljsku kuću da bi tako platile odštetu zbog uvrede i klevete. U Hrvatskoj ugledni profesori, lekari i ostali moćnici ne siluju.

Kad ih neka od žena i optuži za tako nešto jako se brzo pokaže da je žena “ku*va” i da je na kolenima molila profesora, doktora i sve ostale da joj ga stave, čim grublje tim bolje. Obrazovani ljudi ovde znaju da je najveći hrvatski književnik svih vremena Miroslav Krleža rekao kako je čitao da “žene za vreme silovanja dožive najsnažniji orgazam”.

Zato silovane Hrvatice, za razliku od Srpkinja, ćute. Ne ćute? I one su se ovih dana javile? Jesu, ali kako. Ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja, i ja, i ja, i jaaaaaaaaaaaaa…A onda se javila nekakva dekanka koja upućuje apel silovanima koje se još nisu javile, javite se, silovane, “anonimnost vam je zagarantovana”.

Koliko se Aleksića krije među nama?! :O

Objavljuje Dnevno.rsPetak, 22. siječnja 2021.

O čemu se ovde radi? Šta silovanje čini ženi zna svaka od nas jer je svaka od nas bila silovana. Jedna u školi glume, druga u grmu, treća na šefovom radnom stolu, milioni ostalih kod kuće. Nije neka fora priznati da si bila silovana, je*eš to, reci, curo, KO te silovao. Reci, curo, kako se svinja zove. E tu su Hrvatice jako suzdržane. Njih je silovao Nepoznat Neko.

Je li tugaljivo naklapanje nakon silovanja pravi način kako se izboriti za dostojanstvo? Tako nećemo daleko stići, drage moje. Je*eš kuknjavu. Cure, izađite s imenima zločinaca. “Zagarantovana anonimnost” je samo poziv silovateljima da ga opušteno opet izvuku i uvale.

Da ne mislite da vas ne razumem ispričaću vam riječku priču. U našem KBC-u radi hirurg koji je silovao doktorku, morala je da napusti zemlju. Medicinskoj sestri je za vreme vizite u bolesničkoj sobi rekao da će joj ga “uvaliti u bu*u“, prijavila ga je, čak je i dobila interni “spor”, danas radi u Nemačkoj.

Vučić je do sada ćutao o ovoj temi, a sada…

Objavljuje Dnevno.rsPetak, 22. siječnja 2021.

Doktorku na stažu koja je zaspala na stolici za vreme noćnog dežurstva probudio je mlateći je golim ku**em po licu. Ime mu se vuklo po novinama i portalima, nije izgubio posao ni ugled jer je “odličan hirurg”. Po meni, presudilo je to što živi u Hrvatskoj. Naravno da takve priče iz hrvatskog života obeshrabruju, ali jednom morate krenuti. Vi, ja više nisam u igri. Jedino što ja mogu, to i činim, svakoga dana unuci govorim istinu o muškarcima.

Fotografija je nastala u junu 2013.

Objavljuje Dnevno.rsPetak, 22. siječnja 2021.

Imena, cure, izgovorite imena zločinaca. Mislite da je srpskoj glumici Mileni Radulović bilo lako pre nego što se odlučila da izrekne ono što je odavno bilo poznato?

Hrvatice! Postanite Milena Radulović!