OŠTRIJE MERE ZA VIKEND? Najavila ih Ana Brnabić, a evo šta će Krizni štab NAJVEROVATNIJE IZGLASATI

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila da će sednica Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 biti održana najverovatnije sutra i najavila oštrije mere.

printscreen/youtube.com/RTS

Ona je objasnila da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na Kriznom štabu.

“Da na Kriznom štabu samo donesemo odluku koja je ranije odgovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo”, rekla je ona.

“Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da to što se “na taj način i toliko bavimo vakcinacijom jeste najbolja mera”.

Tokom prethodnog vikenda, počevši od subote u 12 sati do ponedeljka u 6 sati ujutru, mogle su da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe. Kada je reč o ustanovama kulture, samo pozorišta su mogla da rade do 21 sat, dok su bioskopi bili zatvoreni.

Šta nas čeka ovog vikenda?

Skoro izvesno – važiće iste mere, a možda će se one i pooštriti. Medicinski deo Kriznog štaba traži iste mere, ali u trajanju od sedam dana. 

“To je ono što smo tražili. Jasno je da se to ne može baš jednostavno dobiti i da su stavovi iz političko-privrednog dela drugačiji”, rekao je Kon.