OSTVARENJE SNA ZA NAJMLAĐE: Novogodišnji spektakl koji je osvojio srca dece širom sveta STIŽE U BEOGRAD

Dečiji spektakl “Krcko Oraščić – ostvarenje sna” doživeće svoju premijeru 23. decembra u Kombank Dvorani. Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će se realizovati u modernoj verziji.

Promo

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji.

U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale, dok će ulogu devojčice Klare izneti balerina I glumica Anisja Gavrilović Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi  pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović.

Klasična priča o borbi dobra i zla koja fascinira najmlađe dobiće novo savremeno ruho, uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 200 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka – Krcka Oraščića.  Razmažena Klara koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada uzima stvar u svoje ruke i uvodi Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka.

U njima uz pomoć  svemoćnog kristala Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i  prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti  saznaćemo do kraja ove neodoljive avanture.

Učesnici predstave su pored glavnih glumaca i polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca,  profesionalni baletski igrači, mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik.

Predstavu  koja će se realizovati u koprodukciji Kombank Dvorane, Centra savremenog stvaralaštva – Mistria i Škole igre Ašhen Ataljanc,  podržao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda kao i Ministarstvo za kulturu Republike Srbije.