OSUMNJIČENI POREKLOM SA KOSOVA: Državljani Srbije upucani u Nemačkoj (VIDEO)

Prva pucnjava dogodila se oko 18 časova na jednom parkingu, dok je pola sata kasnije drugi 46-godišnjak teško ranjen ispred svoje kuće Nemačkoj.

printscreen/youtube.com/WELT

Dva državljana Srbije upucana su juče u bavarskom gradu Abensbergu u dva napada, posle čega su uhapšena dvojica osumnjičenih sa Kosova, saopštila je nemačka policija. Jedan je podlegao povredama dok se drugi nalazi u teškom stanju i ugrožen mu je život.

– U 18.10 policija je obaveštena o hitnom pozivu. Dvojica muškaraca navodno su napala muškarca (39) ispred tržnog centra u Abensbergu. Ispaljeno je nekoliko hitaca. Žrtva je umrla na parkingu. Osumnjičeni su pobegli kolima – rečeno je iz policije.

Prva pucnjava dogodila se oko 18 časova na jednom parkingu, dok je pola sata kasnije 46-godišnjak teško ranjen ispred svoje kuće.

– Oko 30 minuta kasnije stigao je još jedan hitan poziv iz Abensberga. Ispred kuće je upucan drugi muškarac. U smrtnoj je opasnosti. Sumnjamo da su to isti počinioci. Obojica su pobegli kolima. O motivima dela ne možemo reći ništa. 46-godišnji muškarac je teško povređen. Svedoci su mogli da opišu vozilo koje je pobeglo sa mesta nesreće – saopštio je glavni inspektor.

Dvojica osumnjičenih starosti 30 i 41 godinu su uhvaćeni posle potere u koju je bio uključen i helikopter, a koja je trajala oko sat i po.