OSVETA SIROMAŠNIH GRAĐANA: Zapalili 50 skupocenih automobila (FOTO, VIDEO)

Aut
Printscreen/Youtube.com

Grupa od oko 50 maskiranih levičarskih ekstremista je tokom vikenda u Berlinu oštetila gotovo 50 skupocenih automobila, tipa "bmw", "mercedes" i "porše".

Oni su razočarani i besni jer su nekada jeftini delovi glavnog nemačkog grada prilično poskupeli u poslednjih nekoliko godina.

Napadi koji su se dogodili u noći sa subote na nedelju prouzrokovali su materijalnu štetu veću od milion dolara, a iza sebe su ostavili 48 smrskanih “mercedesa”, “BMW-a” i “poršea”.

Nekim automobilima razbijena su stakla, dok su neki u potpunosti uništeni u požaru.

“Nećemo dopustiti ovoj levičarskoj bandi da preuzme naše ulice”, rekao je Frank Henkel, prvi čovek berlinske policije i dodao da “užasne slike dokazuju da ovi levo orjentisani anarhisti nemaju poštovanja prema privatnoj imovini”.

Nasilje uzrokovano poskupljenjem života u nekad jeftinim delovima grada poslednjih godina se povećava, a upravo su automobili česta meta.

Godišnje se zapali oko 250 automobila, a 2011. godine zapaljeno je više od 400, što je ujedno i rekord. Ipak, nije zapamćeno ovako orgaizovano i pripremljeno huliganstvo kao ovog vikenda.

Odgovornost za napad preuzela je jedna ekstremno leva organizacija koja se nada da će napadi na luksuzne automobile oterati potencijalne bogate investitore.

U naselju u kojem se napad dogodio živi puno skvotera koji su posebno pogodeni dolaskom bogataša, a mnogi od njih pristupaju ekstremnim levicarskim grupama jer smatraju da na taj nacin mogu da zaštite svoj nacin života.