Otac nestalog Splićanina kreće u potragu za sinom: “Bio sam protiv da ide u Beograd”

Matej Periš (27) iz Hrvatske misteriozno je nestao 31. decembra u Beogradu.

Foto: screenshot/instagram.com/matejperis

Potraga za njim i dalje traje, a njegov otac Nenad danas dolazi u Srbiju. Kako kaže, veoma je zabrinut, jer o sinu već drugi dan nema ni traga ni glasa, te je stupio u kontakt sa službama koje su uključene u potragu za njegovim sinom, nadajući se da će se zajedno vratiti za Split.

– Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog mog sina posle dočeka Nove godine. Odmah mi je bilo jasno da nešto nije u redu, pogotovo kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen – ispričao je juče za hrvatske medije otac nestalog mladića, vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje Nenad Periš.

Kako ističe, i dalje ne može da veruje kako niko nije video kako mu sin izlazi iz kluba za doček, kao i da nema nikakvih tragova eventualnog incidenta ili tuče i da je možda napadnut.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno ni kako niko od gostiju ili osoblja nije ništa video. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a mog sina nema. Trenutno se pregledaju kamere, nadam se da će pronaći neki trag – nada se Nenad.

On je u očaju juče na društvenim mrežama podelio vest o nestalom sinu i napisao “Pomozite mi molim vas”. Ubrzo je dobio mnogobrojne pozive srpskih službi i Hrvatske ambasade, a u potragu su se uključili i bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić

– Bio sam protiv toga da mi sin za doček ide u Beograd ali zbog ostalog društva sam ga pustio na kraju. Ovo mu je bio prvi put da ide za Beograd, nisam bio za to, ali je išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole, pa mi je ipak bilo nekako lakše – otkrio je Matejev otac, prenose mediji.