OTAC TRAŽI ISTINU O POGIBIJI SINA: “Kao da ga je duh ubio i nestao”

Novopazarac Mirsat Bakan, otac mladića Ernada (19) koji je pre dvadesetak dana preminuo nakon što ga je automobil udario na pešačkom prelazu u Beogradu, izjavio je danas da porodica još uvek nema nikakve informacije o njegovoj smrti.

printscreen/facebook.com/Sandžak

Bakan je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da porodica i dalje ne zna identitet vozača koji ga je udario, niti druge informacije i dokumente kojim bi im bilo jasnije kako je njihov sin nastradao.

– Osim otpusne liste iz bolnice i izvoda iz matične knjige umrlih nemamo apsolutno niti jedan dokument o smrti našeg deteta, niti jedno slovo, niti jednu izgovorenu reč, ništa. Kao da nam je duh ubio sina i nestao, odlepršao – rekao je Bakan i dodao da “jedino što znaju je navodno da je vozač godinu dana mlađi od Ernada i da je pre par meseci položio vozački ispit”.

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je, dok je prelazio Ulicu cara Dušana, udario automobil. Od zadobijenih povreda, preminuo je dva dana kasnije.

Mirsat kaže da od tada pokušavaju da saznaju šta se tačno desilo, obraćali su se policiji i tužilaštvu, ali bezuspešno.

– Kome god smo se obraćali nailazili smo na zid. Kada sam inspektora pitao u kom tužilaštvu je predmet, on me uputio na pogrešno, a kada sam došao u pravo tužilaštvo, rekli su mi da ne mogu da mi omoguće uvid u spise dok ne saslušaju osumnjičenog. Iz medija smo saznali da će ga saslušati tek sredinom aprila i nije nam jasno zašto treba mesec i po da se sasluša – kazao je Bakan i dodao da “sumnja da se sve prikriva”.

Otac stradalog mladića dodaje da “sumnjaju da je uviđaj urađen neprofesionalno, da nisu saslušani pravi svedoci i da je zbog toga porodica angažovala advokata”.

– Za nas je Ernadova smrt ubistvo, neka shvate kako god hoće, to je ubistvo. Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja, je za mene ubistvo. Mladić od 1,90 metara i 90 kilograma je odbačen 20 metara, bio je čitav izlomljen – naveo je Mirsat Bakan.

On je istakao da porodica, iako na izmaku živaca, ima poverenja u pravosuđe, ali najavljuje da će ukoliko pravda izostane biti primorani da na neki način izraze nezadovoljstvo.

– Ne bismo voleli da se ovo pretvori u novi slučaj “Dragičević”, da se ispolitizuje ili zloupotrebi naša tragedija. Ne želimo ni osvetu, daleko bilo. Jedino tražimo da se zadovolji pravda kako bismo mogli da nastavimo sa iole normalnim životom – poručio je Bakan.