OTAC UBIJENE U ŽITIŠTU: Nosio je masku finog za svet, nadležne institucije nam govorile da se ne mešamo

Žitište
Facebook/Info Centar Zitiste

Sveto Savanović, otac žene koju je ubio bivši muž u kafiću u Žitištu kod Zrenjanina, kaže da su nasilnika prijavljivali Centru za socijalni rad.

On dodaje da nije bilo reakcije nadležnih i da su slavili dan kad se razvela.

 

“Mi smo se žalili tim institucijama i ja kao otac, a tamo su mi govorili – što se ti mešaš… Pa mešam se zato što razbija, zato što ih tera napolje, hoće dete da skoči u Begej, zašto ga ne pozovete tamo da vidite kakva je osoba. Prijavljivali smo i ona je prijavljivala i ja kao otac i oni su rekli da se ne mešamo”, ispričao je za N1 otac ubijene i dodao:

“I kažu: i mi imamo kući, pa se i mi svađamo s našim muževima, pa vamo, pa tamo. Tako da sve to postoji u suštini, te institucije, ali to ništa ne funkcioniše”.

Kako je rekao za N1, slavili su dan kad se razvela od njega.

“On je izigravao finog, kako da ti kažem, spolja je finog izigravao, a ovamo je izigravao jednog nasilnika. I mi smo to prijavljivali i prijavljivali i kad je došlo do razvoda mi smo slavili taj dan, da se razvela ona”.

N1 javlja da porodica ipak nije slučaj prijavila policiji, jer ih je bilo sramota da ona bude umešana u slučaj.

Noćas, oko 1.40 u mestu Žitište kod Zrenjanina, u kaficu “Makijato”, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro građana, a 22 je ranjeno, saopštio je MUP.

Stradali su V. K. iz Ravnog Topolovca, V. M, S. J. i D. Z. iz Žitišta i J. P. iz Banatskog Karadordeva.

Siniša Zlatić (38), koji je sedeo u kafiću, videvši svoju suprugu, sa kojom je imao pokrenutu brakorazvodnu parnicu, izašao je iz objekta da bi se ubrzo vratio sa puškom.loading...