OTKRIVENA JOŠ JEDNA KORONA ŽURKA: Policija u 1.30 noćas UPALA U HANGAR NA STAROM SAJMIŠTU

Rano jutros, oko 01 i 30, komunalna milicija je razbila još jednu masovnu korona žurku na Starom sajmištu.

Žurka
Jacek Becela via Foter.com / CC BY-SA

Više od stotinu ljudi se okupilo u hangaru koji se nalazi u sklopu jedne firme, a nakon upada policija je ispraznila prostor.

“Žurka je bila organizovana u improvizovanom prostoru, u hangaru. Organizator je fizičko lice, kom je određeno zadržavanje. Nakon što smo ispraznili hangar, svima prisutnima smo napisali kazne za nenošenje maske”, rekao nam je Ivan Divac, načelnik komunalne milicije.

Podsećamo, na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba donete su nove mere, pa je tokom dana vikenda zabranjen rad ugostiteljskih objekata posle 14 časova. To znači da će svi kafići, restorani, tržni centri, kladionice i teretane danas i sutra biti zatvoreni.

Ovakva odluka doneta je jer je kovid-statistika zabrinjavajuća. Ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba, rekla je juče da nema nijednog dela Srbije u kom nisu registrovani novozaraženi koronom, kao i da je više od 60 odsto inficiranih staro je između 20 i 60 godina, a osam odsto između 10 i 20. Iako je juče zabeležen pad broja novozaraženih za 249 – ukupno 3.339 od 14.128 testiranih, svi ostali parametri su pogoršani. Na respiratorima je 159 pacijenata, u kovid-bolnicama 3.876 obolelih, a preminulo je 16 ljudi.

Prema rečima dr Kisić Tepavčević, najviše obolelih smešteno je u kovid-bolnici u Batajnici – 425, zatim u “Štark areni” – 226, pa KBC Zemun 280, KBC “Dragiša Mišović” – 168, od čega 14 dece i osam majki, KC Vojvodine – 126, KC Niš – 110, KC Kragujevac – 170, Vranje 144…