OTKRIVENI DETALJI IZNENADNOG SUSRETA: Evo šta je Putin rekao Šešelju u Hramu Svetog Save (FOTO)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj preneo je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da se SRS zalaže za uniju sa Rusijom i za pristupanje vojnom savezu ODKB, a Putin je pozdravio političku orijentaciju SRS-a, saopštila je danas ta stranka.

printscreen/twitter.com/srpski_radikali

– Šešelj se susreo u kripti Hrama svetog Save sa Putinom. Do susreta je došlo van protokola, na inicijativu Šešelja. Predsednik Ruske Federacije odmah je prepoznao lidera radikala i nakon srdačnog rukovanja, u prijateljskom razgovoru, Šešelj je istakao da se SRS zalaže za uniju sa Ruskom Federacijom i za pristupanje vojnom savezu ODKB – navodi se u saopštenju.

Vladimir Putin je pozdravio političku orijentaciju Srpske radikalne stranke i istakao da je upoznat sa detaljima procesa vođenog protiv Šešelja u Haškom tribunalu, kao i sa njegovim višedecenijskim “doslednim političkim delovanjem”.

– Ovaj susret je samo još jedna potvrda bliskosti između srpskih radikala i zvaničnika Ruske Federacije. Srpska radikalna stranka će nastaviti da se zalaže za formiranje vojnog, političkog i ekonomskog saveza Srbije i Ruske Federacije, ali insistira na odustajanju od evropskih integracija – navodi se u saopštenju Šešeljeve stranke.