OTKRIVENI NOVI DETALJI O MONSTRUMU IZ ŽITIŠTA: Evo šta je planirao sa oružjem kojim je izveo krvavi pir

Žitište
Facebook/Info Centar Zitiste

Siniša Zlatić (38) bavio se preprodajom oružja, a moguće je i da je automatska puška kojom je počinio krvavi pir u Žitištu bila namenjena za šverc u inostranstvo.

 

– Zlatić je ilegalno trgovao oružjem. Sarađivao je sa lokalcima iz okoline Zrenjanina u tom poslu. Njima je prodavao ilegalno oružje koje su oni potom švercovali u Dansku, gde su ga prodavali tamošnjim kriminalcima – kaže za “Blic” izvor upućen u Zlatićeve mutne poslove.

 
On dodaje da su lokalci s kojima je Zoran bio u nelegalnom poslu oružje švercovali u Kopenhagen, gde već duže vreme imaju razgranato tržište. O kojoj količini oružja se radi i koliko je oružja prošvercovano u Dansku, naš izvor nije mogao da precizira.

– U tom poslu je nekoliko ljudi. Koliko su komada oružja prošvercovali do sada, nije poznato, ali se zna da su veoma jaki u poslu i da mnogo zarađuju – kaže naš izvor.

Odakle Siniši oružje i kojim kanalima ga je nabavljao, nije zasad poznato, ali će sada na osnovu puške iz koje je počinio krvavi pir biti pokrenuta dalja istraga.
 loading...