OTVOREN 18. “EGZIT”: Vatromet ponovo oduševio posetioce, a kada je OVAJ BEND izašao na binu u publici je NASTAO HAOS! (FOTO)

Verna publika na Egzitu jedva dočekala svoje idole!

BETA

Verni obožavatelji popularnog američkog hip hop sastava “Migos”, dočekali su prepunom glavnom binom festival Egzit, svoje idole koji su u Novi Sad sinoć kasnili nešto više od sat vremena.

Nastup “Migosa” trebalo je da počne oko 1.00 sat posle ponoći, ali je zbog kašnjenja bend stigao na binu oko 2.30, što nije smetalo publici da sve vreme pravi žurku i atmosferu.

Tokom pauze publiku je zabavljao zvanični di-džej “Migosa”, koji je uspeo da održi dobro raspoloženje, a kada su članovi benda stupili na binu, u publici je nastao potpuni haos.

Prvog dana su glavnu binu otvorile “Frajle”, sjajna žurka bila je tokom nastupa kantautorke i pevačice LP, a vrhunac zabave bio je nastup švedjanki “Fever ray”.

BETA

Nastup baletana Sergeja Polunjina na ceremoniji otvaranja festivala Egzit, kao i jedan od najvećih festivalskih vatrometa do sada, obeležili su prvu noć na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Plesna koreografija Polunjina uz pratnju Almazian sinfoni (Symhony) gudačkog orkestra, bila je u znaku “slobode” i pesama koje govore o slobodi, što je ovogodišnji moto celokupnog festivala.

Nakon ceremonije publika je imala prilike da vidi jedan od najvećih i najdužih festivalskih vatrometa, koji je postao tradicija tokom prve večeri Egzita.

Sa osetnim pomeranjem satnice na Dens areni (Dance Arena), bini posvećenoj ljubiteljima elektronskog zvuka, nastupila su neka od najvećih imena iz sveta di-džejeva poput Adama Bejera (Bayer), Ide Engberg i Ričija Houtina (Richie Hawtin).

BETA

Žurka na toj bini sva četiri dana festivala trajaće do ranih jutarnjih sati, a nastupi glavnih zvezda često su zakazani za 4.00 ili 5.00 časova posle ponoći.

Sjajna Sevdaliza oduševila je publiku na Fjužen bini (fusion), dok je odmah nakon njenog nastupa počeo malo tvrđi zvuk i nastupi domaćih sastava “Ritam nereda” i “Goblini”.

Egzit će trajati do nedelje 15. jula u Novom Sadu, a smenjivaće se izvodjači na oko 40 bina, među kojima i Grejs Džouns (Grace Jones), David Geta (Guetta), Zigi Marlez i mnogi drugi.