OTVORENA NOVA BOLNICA U BATAJNICI: Danas prima prve pacijente, pogledajte KAKO IZGLEDA IZNUTRA (VIDEO)

Prvi pacijenti ući će u novu kovid bolnicu u beogradskom naselju Batajnica danas posle 17 časova. Premijerka Ana Brnabić rekla je za RTS da će bolnica u Batajnici značajno rasteretiti zdrastveni sistem i spasiti živote građana.

Printscreen Youtube/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Prvi pacijenti biće sa srednjeteškom i teškom kliničkom slikom i biće upućivani iz četri trijažna centra u Beogradu.

“Ovo je veliki dan i ostaće zapamćeno da smo za 4 meseca izgradili dve kovid bolnice. Dolazi u pravo vreme kada su nam neophodni novi kapaciteti, novi kreveti a rastertiće se značajno zdrastveni sistem i što je najvažnije spasićemo živote. Pacijenti iz Beograda biće preusmeravani u ovu kovid bolnicu. Velika zahvalnost svim lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima koji će raditi ovde a to je oko 1.600 ljudi”, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Predsednica Vlade kaže da ćemo iz ove krize izaći jači sa dve nove bolnice, velikim brojem novozapolenih mladih lekara i sestara.

“Vanredno smo povećali i plate zdrastvenih radnika i verujem da kada pobedimo koronu da ćemo izaći jači i da ćemo nastaviti da jačamo zdrastveni sistem što je jedan od prioriteta vlade”, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da se država trudi da što pre obezbedi i vakcine za građane.

“Mi ćemo se truditi u najvećoj meri da dobijemo vakcine što pre. Potpisali smo predugovor sa Fajzerom i očekujem potpsivanje ugovira već u ponedeljak. Pregovaramo sa partnerima iz Kine, poslali smo pismo o namerama. Nadam se da će Srbija biti među prvim zemljama koje će dobiti vakcinu, već krajem decembra”, istakla je premijerka Ana Brnabić za RTS.

Printscreen Youtube/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Bolnica u Batajnici raspolaže sa 930 bolničkih postelja, od čega je 250 na odeljenju intenzivne nege, sa respiratorima, kiseonikom i najmodernijom opremom. Bolnica ima devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.

Radiće iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mladi lekari koji su primljeni na konkursu, a ustanova će imati i sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE! Direktor “Banjice” objasnio šta je kod pacijenata RAZLIČITO u odnosu na prošli talas