OTVORENO O SVEMU: Evo šta je predsednik Srbije rekao o Babiću, Stefanoviću, opoziciji…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vladu Srbije, a ne njega treba pitati zašto je Zoran Babić još na čelu "Koridora Srbije".

Beta

Vlada treba da odgovori zašto nije postavljen novi direktor, a dok neko novi ne bude postavljen, taj posao će obavljati Babić, rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu Batajnica, kod Beograda.

Vučić je rekao da je posle udesa automobila u kojem je bio Babić 31. januara, on, Vučić, “lično posetio porodicu nastradale žene (na naplatnoj rampi kod Niša), ali da im je preporučio da oni snimak (s nadzorne kamere) ne gledaju jer je jeziv”.

“Mislite da bih stvarno mogao da kazem da Zoran Babić nije upravljao tim vozilom, a da on to jeste? Mogao bi neko da mi kaže: ‘A šta posle toga ne biste mogli da kažete, Sve je laž!’ “, kazao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o povezanosti Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova, s firmom za trgovinu oružjem GIM, Vučić je rekao da je “Stefanović bio pravni savetnik u toj firmi, iako je inače ekonomista”.

“Pa šta ako je bio, je’l to neko krivično delo? Je li smisao te afere da smo naoružavali Ukrajinu, da su kupovane mine i granate po nižim cenama – Ne! Nego (je smisao) da li je tu neko nešto radio ili nije. Ispostavilo se da nije ni zaposlen, mozda ima ugovor. Šta hoćete, zar je zabranjeno da je pravni savetnik!?”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da opozicija koja “kreira afere”, da “deset godina trče, ne bi mogli da obidju fabrike koje je on otvorio”, dok on “da deset godina trči, ne bi mogao da obidje fabrike koje su oni zatvorili”.