Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nije video nikakve probleme sa “ruske strane” posle pisma predsednika SAD Donalda Trampa, te da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom njegove posete Srbiji, 17. januara, o svemu razgovarati otvoreno, kao i uvek do sada, pa i o Trampovom pismu.

“Što se tiče ruskih reakcija, nisam ih video. Putina sa radošću dočekujem 17. januara. Nisam imao nikada problema da razgovaram sa njim otvoreno. Ali nisam video probleme sa ruske strane”, rekao je predsednik Vučić na pitanje novinara o medijskim navodima o negativnoj reakciji na Trampovo pismo u delu ruske javnosti i, moguće, u pojedinim političkim krugovima, prenose “Novosti”.

Vučić je dodao da mu je, ako se misli na reakcije medija, lakše da vidi šta je u srpskim medijima, inače “mnogo teže i gore, nego u ruskim”, i ne vidi, kaže, što bi komentarisao ruske medije”.

Istakao je i da je Trampovo pismo racionalno, kakvo se i može očekivati od američkog predsednika, budući da su SAD priznale Kosovo:

“Ali, za nas je dobra vest što se zahteva uloga Beograda, a Prištini kaže da mora da se dogovori sa Beogradom”, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da bilo kakav dogovor između Beograda i Prištine nije ni blizu, ali da on neće odustati od traženja kompromisnog rešenja za pitanje KiM, jer je njegovo da se bori za mir, stabilnost i budućnost Srbije.

 loading...