OTVORENO PISMO DOKTORA KONA: Na Fejsbuku objavio PORUKU GRAĐANIMA, pokrenuo LAVINU KOMENTARA (FOTO)

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon oglasio s eponovo na svom profilu na Fejsbuku i napisao: "Treba da se odlučimo... "

printscreen/youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

“Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom… Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspešno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi I čuvanje zdravstvenog sistema Srbije?”

To je napisao dr Kon i potom dodao:

“Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbednosti? Da li i kada je besmisleno rizikovati zbog okupljanja koja se danas mogu uz malo više volje bezbedno i jeftinije organizovati online (kongresi, konferencije)? Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade?

Treba da se odlučimo, da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od COVID-19…

A mogli bi zajedno uz mnogo više razumevanja i solidarnosti samo striktnim sprovođenjem mera da sprečimo razornost još jednog talasa, pika, povećanja. Da ga bar značajno oslabimo… Zaista zavisi od svih nas.

I to neće rešiti pojedinci, vlada, predsednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti.”

Njegove objave po pravilu izazivaju burne reakcije, pa je tako bilo i ovog puta.

Neki su mu poručili da zbog mera koje je država uvela umiru pacijenti koji boluju od drugih bolesti, dok su se neki pozvali i na gostovanje roditelja u Jutarnjem programu TV Prve čije je dete ometeno u razvoju i koji kažu da ta deca ne razumeju šta znači da maske moraju da se nose.loading...