Otvoreno prijavljivanje za najveći regionalni employer branding projekat “Best Employer Brand Awards Adria 2021”

Employer branding je tema kojoj se u poslednje vreme okreće sve više organizacija i firmi sa ciljem izgradnje korporativnog imidža i jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenih.

Promo

Employer branding možemo nazvati i načinom pomoću kojeg firme upravljaju nizom poslovnih segmenata kako bi se istaknule kao atraktivno mesto za rad i kao poželjan poslodavac, kako svojim trenutnim zaposlenima tako i onim budućim.

Firme koje sistematski upravljaju svojim brendom poslodavca znatno su uspešnije u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Možemo reći da je efikasno privlačenje talenata i zadržavanje zaposlenih, kao i kreiranje pozitivnih radnih iskustva na svim nivoima danas postalo obavezan deo upravljanja strategijom uspešnog poslodavca. Najbolji rezultati u tom području se postižu ako se navedene aktivnosti usklade i sa potrebama zaposlenih, korporativnim brendom, kulturom i ciljevima kompanije.

Ove godine tražimo najbolje aktivnosti na regionalnom nivou

Poslodavci se poslednjih godina ciljanim kampanjama u segmentu employer branding-a sve snažnije pozicioniraju, kako na hrvatskom tako i na regionalnom tržištu rada. CareerCentar je prepoznao vrednost takvih aktivnosti zbog čega je 2019. godine pokrenuo projekat Croatia’s Best Employer Brand Awards. Projekat se održava već treću godinu, ali ove godine prvi put u regionalnoj konkurenciji.

“Ovim projektom želimo da povećamo razumevanje i važnost teme upravljanja brendom poslodavca jer to područje obuhvata napore i aktivnosti usmerene na stvaranje boljih radnih mesta i firmi u koje će zaposleni želeti da dođu i da se zadrže. Danas je dobar employer branding glavni izvor konkurentnosti na tržištu rada, a naša je uloga da istaknemo uspešne pojedince i kompanije koje će dobrim primerima inspirisati druge poslodavce. Takođe nam je cilj da zajedno sa kompanijama radimo na razvoju znanja i talenata u području upravljanja brendom poslodavca, a nagrade će doći kao priznanje da to sve radimo sa ispravnom namerom – povećanjem zadovoljstva zaposlenih i uspešnim ostvarivanjem poslovnih ciljeva. Nas su same kompanije i njihove aktivnosti usmerile na razvoj ovog projekta tako da će će ove godine projekat biti prisutan na regionalnom nivou”, istakao je Vladimir Benić, osnivač Best Employer Brand Awards programa.

Na ovo regionalno takmičenje mogu se prijaviti firme iz 8 zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Kosova, Severne Makedonija, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Glavna nagrada je Grand Prix Adria, a biće dodeljen i Grand Prix za svaku pojedinačnu zemlju.

Nova kategorija – People’s Voice Award

Posebna novost ove godine je People’s Voice Award, nagrada koja će biti dodeljena na temelju kratkih video prezentacija poslodavaca, a pobednici u segmentu velikih, srednjih i malih kompanija će biti odabrani javnim onlajn glasanjem. Prijava za ovu kategoriju za sve poslodavce je besplatna, a prijave su moguće do 31. avgusta 2021. godine, nakon čega će slediti javno onlajn glasanje. Verujemo da ćemo kroz ovu kategoriju upoznati mnoge zanimljive kompanije, timove, prakse i aktivnosti koje utiču na stvaranje odličnih iskustava zaposlenih i na razvoj talenata.

Najava prve regionalne employer brand konferencije

Promo

Još jedna od novosti ove godine je Employer Branding Connect konferencija koja će biti održana 3. decembra 2021. godine. Predavači na konferenciji će biti istaknuti međunarodni stručnjaci iz područja upravljanja brendom poslodavca, kao što su Džejms Elis iz Sjedinjenih Američkih Država, Čaru Malhotra sa iskustvima iz Unilevera i Ferrera, Klaudija Tataneli višegodišnja glavna direktorka Universuma za SAD i Aziju, Tina Miličić iz Atlantic Grupe kao osvajač nagrade za najbolju employer brand menadžerku i Fej Vudhed, višegodišnja glavna direktorka za employer branding u Deutsche banci. Ovo je i prva prilika za povezivanje sa regionalnim stručnjacima u ovom području, a svi polaznici konferencije mogu ostati i na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će se održati istog dana u večernjem terminu.

Prijave su otvorene, proglašenje najboljih u decembru

Osim Grand Prix nagrada za svaku pojedinačnu zemlju i People’s Voice Award nagrade, dodeliće se 20 nagrada najboljim kompanijama u regiji. Nagrade su podeljene prema vrstama aktivnosti, veličini firme i sektoru odnosno industriji poslovanja, a nagrađuju se i najbolji regionalni employer brand tim i employer brand menadžer(ka). Sve pristigle prijave razmotriće međunarodni žiri kojeg čine cenjeni stručnjaci, konsultanti i profesori u oblasti ljudskih resursa i strateškog upravljanja brendom poslodavca iz cele regije.

Prijave su otvorene od danas do 1. novembra 2021. godine, a kompanije mogu da prijave više projekata i aktivnosti u različitim kategorijama, čime ujedno i povećavaju izglede za osvajanje Grand Prix nagrade.

Projekat organizuje vodeća regionalna platforma za online testiranje CareerCentar, medijski portal TalentBrief uz medijsko pokroviteljstvo NovaTV i Dnevnik.hr portala.

Proglašenje pobednika prvih regionalnih „Best Employer Brand Awards Adria 2021“ nagrada održaće se na svečanoj završnoj ceremoniji 3. decembra 2021. godine, a više informacija pronađite na službenoj web stranici.